Activiteiten

 


JOGG Maasgouw wil dat kinderen op alle plekken waar ze in onze gemeente komen een gezonde keuze kunnen maken.

Omdat te bereiken werkt JOGG Maasgouw met vier thema's:

#DrinkWater

#GratisBewegen

#GroenteZetJeTandenErin

#SlaapLekker

#DrinkWater

Water drinken is de slimste keuze. Daarom stimuleert JOGG Maasgouw dat waterdrinken op scholen en bij verenigingen normaal wordt. Hiervoor heeft JOGG een speciaal programma ontwikkeld voor kindcentra, basisscholen en verenigingen

#GratisBewegen

JOGG Maasgouw sluit aan bij bestaande activiteiten zoals sportdagen, kindervakantiewerk of de Koningsspelen. Samen met onze partners organiseren we ook zelf gratis toegankelijke activiteiten. Bootcamps4kids, bijvoorbeeld of een waterspektakel met sportieve workshops rond het Eurobad.

#GroenteZetJeTandenErin

JOGG Maasgouw laat kinderen ontdekken hoe lekker het is om je tanden in groenten te zetten. Dat doen we samen met onze partners; winkeliers en groentetelers.

Groentehapjes in 10 stapjes

In de eerste 1.000 dagen van je leven leg je de basis voor een gezonde leefstijl. Daarom is JOGG Maasgouw samen met de consultatiebureaus gestart met het programma 'Groentehapjes in 10 stapjes'. Het doel: baby's leren wennen aan de smaak van groenten zodat ze hun hele leven graag groenten blijven eten. Als hun baby drie maanden is, krijgen ouders in Maasgouw op het consultatiebureau het Groentehapjes in 10 stapjes-pakketje. Hierin zit een speciale ijsblokjeshouder waarin ze de zelfgemaakte groentehapjes kunnen invriezen. Op de stappenkaart kunnen ouders bijhouden hoeveel groentehapjes hun baby al heeft gegeten. Vaak moet een baby tien keer proeven om an de smaak te wennen. Bij het zes-maanden-bezoek wordt besproken hoe het gaat.

Pilot Groenten...zet je tanden erin

Genoeg groenten en fruit eten, blijft lastig. Toch is het op jonge leeftijd leren eten van groenten en fruit belangrijk voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Daarom startte JOGG Maasgouw in het voorjaar van 2021 een groentenpilot met Groente…zet je tanden erin. Kinderdagverblijf Robbedoes in Heel en Beegden, Kindercentrum Ut Kerreraad in Stevensweert, Tafeltennisvereniging WESTA, voetbalvereniging MBC ’13 en groentensponsor Jumbo Roel Heerschap zijn de eerste deelnemers. Elke week krijgen de deelnemers verschillende soorten groenten aangeboden, zodat de kinderen kunnen wennen aan nieuwe smaken en structuren. Daarnaast wordt de pilot aangejaagd met onder andere een groenten-kleurplaat en een speciaal gemaakt memoryspel. De pilot wordt naar andere verenigingen, kindercentra en basisscholen uitgebreid.

#SlaapLekker

Lekker slapen is heel belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Logisch dus dat een baby zoveel slaapt. Slaap je te weinig, dan heb je vaker een hongergevoel. Je hebt dan vooral zin in snelle suikers. Uit onderzoek blijkt dat er een relatie is tussen te weinig slaap en een verhoogd BMI. Daarom gaat JOGG actief aan de slag met het thema lekker slapen.

 

JOGG Maasgouw kan scholen en verenigingen helpen door:

  • het opzetten van een gezond #DrinkWater-beleid
  • het opzetten van een gezond traktatiebeleid
  • het verzorgen van voorlichtingsactiviteiten
  • het verzorgen van inhoudelijke workshops
  • het verzorgen van de workshop watercocktails maken
  • het mede organiseren van activiteiten
  • je te verbinden met mensen en partijen die zich inzetten voor een gezonde leefstijl

INTERESSE? Neem contact op!

Activiteiten

JOGG Maasgouw wil dat kinderen op alle plekken waar ze in onze gemeente komen een gezonde keuze kunnen maken. Omdat te bereiken werkt JOGG Maasgouw met vier thema's:

#DrinkWater #GratisBewegen #GroenteZetJeTandenErin #SlaapLekker

Lees verder...

Partner worden?

Wil jouw bedrijf, instelling of vereniging ook bijdragen aan een gezonde leefstijl voor de Maasgouwse jeugd?

Neem dan contact op met JOGG-regisseur Sharon Wolfs: info@jogg-maasgouw.nl of s.wolfs@welkom.nu of bel +31 6 43253703.

  • Gemeente Maasgouw